петък, 12 септември 2008 г.

Аманда О-информация, снимки, видео

Трейлър:



В началото се появи съобщение от Дори Медиа, компанията, която промотира и произвежда теленовели, че ще има нов уникален проект, който е теленовела, разпространявана в интернет – така наречената киберновела. Идеята е, че зрителите могат да решават каква да бъде съдбата на героите чрез специални блогове в интернет. И освен това те могат да определят сюжетните линии и промените чрез гласуване. Ролята на главната героиня ще бъде изиграна от световноизвестната актриса Наталия Орейро. Селина Амадео, която е отговорна за сюжета казва, че “Орейро ще бъде в контакт със зрителите чрез ексклузивни блогове и портали”. Всеки епизод ще бъде с продължителност около девет минути и ще се излъчва всеки делничен ден в интернет. По тази причина ще бъде създаден и специален уебсайт с версии на два езика – английски и испански. Веднъж седмично ще бъде излъчван 45-минутен епизод по телевизията, като ще се създаде минисериал. Теленовелата е разделена на две поредици, всяка от които е от 65 епизода по 9 минути или 13 епизода по 45 минути. Режисьор е Густаво Лупи, който е също режисьор и на Лалола.

Екранизация:
Наталия Орейро говори в интервю за La Voz в събота, 12-ти юли 2008 за своята героиня Аманда О и също за своя нов партньор в теленовелата – Лусиано Кастро. “Изпълнявам ролята на героиня, различна от тези, с които съм свикнала – тя е луда и се отнася зле с хората. Забавно е! И също така наистина харесвам Лусиано, винаги съм искала да работя с него и се оказа, че и той е искал да работи с мен и ето че се случи.”
На 23-ти юли 2008 в 13.46 Наталия Орейро подписа ексклузивен договор с Дори Медиа да заснеме теленовелата Аманда О. Наталия подписала в студио в собствения й дом в Палермо. “Много съм щастлива, че ще работя с Дори Медиа, защото сътрудничеството ни за Ти си моят живот беше много успешно. Мисля, че Аманда О ще бъде голям хит!”, каза Наталия веднага след подписването. Само няколко дни по-късно, на 28-ми юли, Лусиано Кастро също подписал договор с Дори Медиа, за да участва в теленовелата.

Първото рекламно съобщение за новата теленовела се появило на 29-ти юли в някои интернет сайтове. И само един ден по-късно имаше нова информация за друго главно действащо лице – Ванеса Робиано. Тя ще изпълнява ролята на журналистка, която преследва Аманда и се опитва винаги да получава най-добрите новини, свързани с нея. “Исадора следи Аманда по целия свят, тя е като денонощен ТВ-канал. Тя е луда, но също и забавна. Заради този персонаж аз трябва да имам дълги нокти, изкуствени мигли и удължена коса”, казва Ванеса на 30-ти юли, един ден след първите снимки с Наталия Орейро.
Първият снимачен ден преминава съгласно с аржентинското списание Gente на 1-ви август в Буенос Айрес в студио Дори Медиа Сентръл Парк. Според плана за продукцията теленовелата трябва да бъде заснета за три месеца. Първият епизод трябва да излезе през октомври.

Резюме:
Аманда О(Наталия Орейро) е международна поп звезда и актриса и също телевизионна звезда, която получава цялото внимание на медиите и феновете и е много егоцентрична, интересува се само от имиджа си. Когато е на върха на успеха тя става жертва на измама - тя е шокирана един ден от медиите и всичко завършва с голяма трагедия… Аманда се събужда на непознато място и не си спомня какво се е случило с нея. От този момент нейният живот започва да се променя напълно. Аманда изгубва своята слава и кариера...има друга жена, която е заела мястото й и изглежда никой не разпознава повече Аманда. Тя е захвърлена в реалния живот. Затова Аманда се опитва да започне нов живот. Тя среща авангардният артист Данте(Лусиано Кастро), който се появява като нейн спасител, а в отношенията им се преплитат любовта и омразата. Аманда търси скритата истина и в същото време се опитва да скрие част от своето тъмно минало. Тя осъзнава своите талант и умения когато най-малко очаква. Историята е смесица от миналото и настоящето на Аманда, която търси себе си, наполовина изгубена в своята слава и наполовина открила пътя към успеха...

Жанр: Романтична драма
Брой епизоди: 130(всеки по 9 мин.) – интернет версия; 26(по 45 мин.) – ТВ версия

Не е имало кастинг за ролята на Аманда, защото тя била предложена първо на Наталия Орейро, която приела. Нейният партньор в теленовелата е Лусиано Кастро, известен с ролята си в Лалола. Друг главен персонаж се изпълнява от перуанска актриса – Ванеса Робиано.


Natalia Oreiro – Amanda
Luciano Castro - Dante
Vanessa Robianno - Isadora
Valeria Lorca

Превод: ...:: Liusi ::...
Източинк: Simplemente Natalia Chequia

Няма коментари: