петък, 12 септември 2008 г.

Алехандро Санс

Той е един от многото изпълнител, които имат принос за прекрасния саундтрак на “Ти си моят живот”.

Алехандро Санс

Алехандро Санчес Писаро (Alejandro Sаnchez Pizarro) е роден на 18 декември 1968г. в Мадрид, Испания. Песните му са в стил латино-поп, изпълнява също и балади, а освен певец е и автор на песни. Спечелил е награда Грами рекордните 17 пъти – повече от всеки друг испански изпълнител. Продал е повече от 25млн. албума по целия свят.

Биография:

• Алехандро Санс е вторият син на Мария Писаро Медина и Хесус Санчес Модеро. Той започва да свири на китара на 7-годишна възраст и композира първите си песни три години по-късно. Младият музикант започва да учи мениджмънт след като се премества от квартала в Пуебло Нуево в Мораталас.

• На 16-годишна възраст Алехандро записва Los Chulos Son Pa' Cuidarlos. Неговият официален дебют обаче е Viviendo Deprisa, която излиза през 1991г., след като подписва с Уорнър мюзик. Следва Si Tu Me Miras през 1993г., с участието на Начо Маньо, Крис Камерон и Пако де Лусия. Третият му албум, уместно озаглавен 3, бил записан във Венеция, Италия, и продуциран от Мигел Анхел Аренас и Емануел Руфиненго.

• С Mas(Повече, 1997) и El Alma Al Aire(Душа във въздуха, 2000) испанският певец и автор на песни постига международен успех.

• Алехандро участва в клипа към английската версия на дуетната песен на The Corrs - Una Noche (Една нощ). Видеото е включено в DVD версията на Best of The Corrs. The Corrs изпяват The Hardest Day (Най-трудния ден) с него и Una Noche за испанското и латиноамериканското издание на албума с най-големите хитове на The Corrs(2001).

• През 2001г. Алехандро Санс става първият испански изпълнител, който записва Unplugged за MTV.

• През 2003г. той записва албума No Es Lo Mismo, който спечелва пет награди Грами през 2004г.

• През 2005г. Санс работи с Шакира по хит-сингъла La Tortura.

• На 25 септември 2006г., Санс пуска песента A La Primera Persona. Това е първият сингъл от новия му албум El Tren de los Momentos, който в крайна сметка е пуснат на 7 ноември 2006г. В албума е включен и друг хитов дует с Шакира, озаглавен Te lo Agradezco, Pero No.

• На 2 октомври 2007г. Алехандро Санс лансира собствен аромат, наречен "Siete"(Седем).

Личен живот:

През 1995г. Алехандро Санс се запознава с мексиканския модел Джейди Мичъл. Женят се на интимна церемония в Бали през 1998г. През Юли 2001г. двойката посреща първата си дъщеря, Мануела, в Мадрид. През 2005г. Алехандро и Джейди се разделят и той се премества в Маями. В края на 2006г. Алехандро Санс съобщава публично новината, че има 3-годишен син, Александър, от дизайнерката Валерия Ривера. Причината, поради която той съобщава в медиите е изнудване от двама бивши служители. Случаят е все още в съда. Сега Алехандро живее в Маями и посещава редовно дъщеря си.

Превод: ...:: Liusi ::...
Източник: Уикипедия
http://en.wikipedia.org/wiki/Alejandro_Sanz

Няма коментари: