неделя, 14 септември 2008 г.

Копието vs. оригинала (Sos mi vida/Un gancho al corazon)

Телевиса реши да заснеме римейк на "Ти си моят живот" едва 2 години след премиерата на оригинала. Un gancho al corazon или "Кроше в сърцето" е името на копието, което вече се излъчва в Мексико. Първото, което се набива на очи е, че имената на повечето главни герои са заменени от много по-скучни и обикновени имена.

-
Есперанса-Валентина

-
Мартин-Маурисио

-
Констанса Инсуа-Констанса Лердо де Техада

-
Кике-Роберто

-
Ниевес-Ниевес

-
Алфредо-Салвадор

-
Мерседес-Габриела

-
Фалучо-Оскар

-
Мигел-Херонимо

-
Деби-Химена

-
Роландо-Роландо

-
Турка-Естрея

-
Кимбърли-Паула

Неприятната изненада беше, че Телевиса опитаха да копират всичко прекалено много. Още с първият епизод човек остава с впечатление, че гледа пародия на "Ти си моят живот". Най-много критики отнесе актрисата, която изпълнява ролята на Деби Кесада. Прекаленото й преиграване не останаха незабелязани от феновете на оригинала. Истинският шок беше напълно еднаквото облекло на Монити-те. Дана Гарсия, която изпълнява ролята на Монита в римейка беше облечена по същият начин като Наталия Орейро в оригинала, не стигаше това, а и прическата й беше същата, но към това ще се върнем по-късно. Нека първо сравним трейлърите на двата сериала.





Ако човек се загледа внимателно ще види поразителната прилика в сцените и начина, по който са подредени. И макар никой да не отрича таланта на Дана Гарсия и Себастиян Рули още на промо кадрите нещо сякаш липсва. Липсват онези погледи, които успяха да запалят въображениета на публиката още в първите епизоди на "Ти си моят живот". Онази химия сякаш я няма. На фона на липсата й и най-големият професионализъм проявен от новите Монита и Мартин е недостатъчен.



Не може да се отрече, че "Кроше в сърцето" спечели свойте фенове. Повечето от тях обаче са хора, които не са гледали оригинала и нямат представа каква съществена разлика има между двата сериала. И то не в сценария, не...ще цитирам мнение изразено към един от трейлърите на сериала: "Докато гледайки "Ти си моят живот" се смеех без да спирам тук не мога спра да търся на какво да се смея". Автора на коментара е неизвестен, просто някой, но нима той не споделя мнението на всички ни?

За да осъзнае човек напълно разликата в погледите, усмивките и сцените, макар и те прекалено копирани една от друга трябва да ги види последователно. Затова и само от тук можете да свалите фен видео, което ако не успее да ви убеди, че никое копие не може да надмине оригинала то поне ще ви убеди в твърдението, че копието копира оригинала сцена по сцена.

Download(by lachicadulce)

Накрая на видеото ще станете свидетели на разликата в една от най-любимите реплики на феновете на сериала-"Ще ти кажа 3 неща"

Уменьшить Уменьшить
На снимките виждате двата екипа превърнали една измислена история в реалност.

В следващите броеве очаквайте продължение на статията...

Подготвил:
*Lа_Chicа_DuLcE*

2 коментара:

Анонимен каза...

Не си добре момиче........

Анонимен каза...

Аблосютно съм съгласна че копието е пълна пародия...и то просто няма какво да се обсъжда,не знам как са се заели със този проект,след като....уф...просто съм без думи...ти си моят живот е ти си моят живот и...това е...